Sunday, December 20, 2009

ChanuIKEA

För åttonde natten Hanukkah, Brian Feldman värd en dynamisk händelse med sin mor i IKEA Orlando på 4092 Eastgate Drive. Jag kom några minuter för tidigt och hittade Chris Blanc, Jeremy Seghers och Mark Baratelli väntar inom restaurangområdet i butiken. De diskuterade om de skulle få lite mat innan Brian kom. Jag bestämde jag kunde inte skissa och äta på samma gång så jag väntade. Brian anlände sent. Den grupp människor som sakta samlades gick till ett bord på en lokal vid toppen av rulltrappan där vi kunde se posten vägen till affären. Seth Kubersky i Orlando Weekly sa att förra årets tillställning var mycket lika. För diner Seth beställde lox vilket är en mycket Judisk skålen med svenska köttbullar som säkerligen inte är. När Brian kom han sökte efter ett eluttag för att koppla in sin elektrisk Menorah. Den första kontakten fungerade inte och jag hittade honom ett annat utlopp. Fru Feldman delade ut dreidels för alla och förklarade spelen betydelse. Ett högt tillkännagivande om butiken intercom meddelade att restaurangen skulle stängas i 15 minuter. Strax därefter Brian reste sig och började göra tillkännagivanden av hans egna som översatt från hebreiska till svenska. Låntagare vid andra bord började sneglande över tänkande Brian skulle kunna tala i tungor. Brian leder sedan monterar folk på en rundtur i IKEA talar i hans översatta svenska manus. För att avsluta skissen jag var tvungen att stanna kvar. Porttelefonen meddelade att butiken skulle läggas ned i 15 minuter, så jag började jobba snabbare. När porttelefonen meddelade att butiken var stängd jag fortfarande dröjde tillsätta några sista tvättar. När jag gick ner till första våningen, fann jag gruppen i slutet. Jag frågade vad jag hade missat, och ingen kunde egentligen kan erbjuda en tydlig förklaring. Brian hade separerat från gruppen vid ett tillfälle och de förlorat kontakten med honom. Jag börjar tro att hela poängen med ChanuIKEA var för alla att uppleva semester rusa på turné i ögonblicken innan butiken stängd.


Prints are available for each sketch for $250 and many originals can be purchased for $400. White museum grade shadow box frames are $100 more. You can e-mail Thor at analogartistdigitalworld@gmail.com

No comments: